Pozdrav...
Vidim da si u gabuli, [color=Red]ali kao prvo odi se predstaviti[/color] na Globalno predstavljanje jer će te u protivnom "pojesti mrak". Tješi se i ja sam dobio po nosu zbog toga .
Inače kod čeprkanja po kompu moraš obratit pažnju na to da je ugašen kad šarafaš po njemu. Ako napajanje nema prekidač, izvuci kabel.
U BIOSu je dovoljno podesiti 1ST Boot CDROM, 2ND Boot HDD0, a sve ostale boot uređaje isključiti jer ti u biti ne trebaju ako misliš instalirati OS s CD-a.
Nisi napisao koju matičnu ploču, odnodno čiji BIOS imaš, koji hard i da li je vidljiv BIOSu.
Obično u Standard CMOS Setupu vidiš priključene uređaje. Inače obrati pažnju i na to gdje je koji uređaj. Pravilo je da je Boot disk PRIMARY MASTER jumpan kao master (ne mora biti, ali o tome drugi put.) i priključuje se na najudaljeniji konektor kabla uključenog na PRIMARY IDE kanal matične ploče. CDROM može biti Master ili Slave ali na drugom kanalu (SECONDARY IDE). Zavisi od jumpera ovisi i pozicija kabela. Kao što napisah, najudaljeniji konektor je master, onaj bliži matičnoj je slave.
Moja preporuka je da pozoveš nekog malo stručnijeg od sebe, ili da uzmeš knjižicu od matične i pažljivo sve pročitaš.
Pozdrav..