Postoji tzv. False alarm od strane pojedinih a mozda i svih antivirusa za pojedine datoteke koje i nisu ustvari Trojani, neki olik malwar-a ili sl. Cudno je to sto ih cak poneki specijalizirani alati poput anti-trojana, trojan huntera pa i ad-awarea brkaju pa tako poneki oznacavaju datoteke kao npr. Trojan a poneki ne (obratno za neke druge datoteke).
E sad, postoji navodno nacin da se mozebitni Trojan ili neki drugi virus, worm ili sl. otvori u notepadu te mu se tamo iscita njegov izvorni kod, usporedi sa predloscima kodova kakvi bi trebali izgledati virusi te ga tako eliminiramo kao potencijalnu opasnost ili ga detektiramo kao takvu. Problem je u tome sto ja bas nisam od te struke, pa moje pitanje glasi: Dali netko zna nesto o tome odn. dali zna gdje bi to mogao procitati. Malo sam googlao al su mi dosta nerazumljivi i nedoreceni tekstovi.
Interesantno je npr. da mi je online scan sa Panda antivirusom detektirao jetico personal firewall kao mogucu opasnost. AVG mi je recimo detektirao virus na Bug-ovom DVD-u iz 4. mjeseca 2008. /ne znam tocno koji file (sorry zbog reklame ali ne mogu drugacije objasniti srz problema). Ima dosta slicnih primjera da ih sada ne nabrajam u nedogled.
Znaci: kako prepoznati da li je virus ili ne preko notepada?