http://pctrikovi.com/forum/
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Početna stranicaPočetna stranica  PortailPortail  GalleryGallery  PretraľnikPretraľnik  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Kupnja monitor - trojba

Go down 
3 posters
Autor/icaPoruka
OgyB
čudnovati znalac
čudnovati znalac
OgyB

Broj postova : 19
Bodovi : 31202
Male Sagittarius
Interesi : pomalo racunala
Registration date : 25.10.2007

Character sheet
Admin zeko: 100

Kupnja monitor - trojba Empty
PostajNaslov: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty01.03.09 2:06

U uzi izbor su usli Samsung T260 i LG W2600H, no intrigira me i IIYAMA ProLite E2607WS-B1 i to zbog stare slave ovog proizvodjaca pa me savjetujte sto uzeti.

Na racunalu se ne igram i ne gledam filmove treba mi velicina i kvalitetan prikaz boja a opet u nekim normalnim novcanim okvirima, prihvacam i prijedloge van ova tri modela, naravno nemoguca misija je staviti sva tri jedan pored drugoga i usporediti, pa me zanimaju iskustva!
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Broj postova : 1018
Bodovi : 32372
Male Libra
Interesi : Informatika
zanimanje : Svašta pomalo
Registration date : 25.05.2007

Character sheet
Admin zeko: 555

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty01.03.09 21:22

[quote:74bb="OgyB"]U uzi izbor su usli Samsung T260 i LG W2600H, no intrigira me i IIYAMA ProLite E2607WS-B1 i to zbog stare slave ovog proizvodjaca pa me savjetujte sto uzeti.

Na racunalu se ne igram i ne gledam filmove treba mi velicina i kvalitetan prikaz boja a opet u nekim normalnim novcanim okvirima, prihvacam i prijedloge van ova tri modela, naravno nemoguca misija je staviti sva tri jedan pored drugoga i usporediti, pa me zanimaju iskustva![/quote]

Kod modela LG W2600H kontrast [b]5000:1[/b] (dynamic) bi me malo smetao,no dobro,dok već Samsung T260 ima kontrast [b]20000:1[/b] šta je i više nego zadovoljavajuće odaziv nekih 5ms , no na tako velikom monitoru nije baš niti bitno tako i tako ljudsko oko ne vidi ispod 7/8 ms.E pa sad kod IIYAMA ProLite E2607WS-B1 Kontrast - [b]4000 : 1[/b] tako da sad onak ja bi se svakako odlućio za Samsung, no tvoja odluka je konačna.....
[Vrh] Go down
http://www.pctrikovi.com/
OgyB
čudnovati znalac
čudnovati znalac
OgyB

Male Sagittarius

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty02.03.09 0:40

[quote:ddbf="Zeko"][quote:ddbf="OgyB"]U uzi izbor su usli Samsung T260 i LG W2600H, no intrigira me i IIYAMA ProLite E2607WS-B1 i to zbog stare slave ovog proizvodjaca pa me savjetujte sto uzeti.

Na racunalu se ne igram i ne gledam filmove treba mi velicina i kvalitetan prikaz boja a opet u nekim normalnim novcanim okvirima, prihvacam i prijedloge van ova tri modela, naravno nemoguca misija je staviti sva tri jedan pored drugoga i usporediti, pa me zanimaju iskustva![/quote]

Kod modela LG W2600H kontrast [b]5000:1[/b] (dynamic) bi me malo smetao,no dobro,dok već Samsung T260 ima kontrast [b]20000:1[/b] šta je i više nego zadovoljavajuće odaziv nekih 5ms , no na tako velikom monitoru nije baš niti bitno tako i tako ljudsko oko ne vidi ispod 7/8 ms.E pa sad kod IIYAMA ProLite E2607WS-B1 Kontrast - [b]4000 : 1[/b] tako da sad onak ja bi se svakako odlućio za Samsung, no tvoja odluka je konačna.....[/quote]

To sa kontrastom se slazem, no isto tako se zna da je to G2G kontrast i da marketing trazi njegovo friziranje u stvarnosti su sva tri monitora od 550 do 570:1 u kompletnom spektru tako da susi po tom pitanju tu negdje
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty02.03.09 0:50

svakako se slažem,ali svakako ostajem kod samsunga ipak ga odlikuje i dalje izvrstan izgled i brza matrica,ima prgršt opcija MagicBright
(predefinirane svjetline,ono stila tekst , internet, game , sport , movie, efekti boje grayscale , green , aqua , sepia ,

te mogučnost isključivanja ledice koja , barem meni smeta po mraku , potrošnja struje je mrvicu veća ali ni to nije strašno otprilike 44,5W ako se ne varam.

I nadasve super (moš mislit podrška servisa) u slučaju piksela mogučnost reklamacija ,onak zaboravi ,do 4 je dopušteno pa se ne isplati reklamirati.Zato bilo gdje kupuješ bilo koji model neka ti ga testirau odmah na piksele .Uglavnom sretno u kupnji.
[Vrh] Go down
OgyB
čudnovati znalac
čudnovati znalac
OgyB

Male Sagittarius

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty02.03.09 22:00

[quote:5466="Zeko"]svakako se slažem,ali svakako ostajem kod samsunga ipak ga odlikuje i dalje izvrstan izgled i brza matrica,ima prgršt opcija MagicBright
(predefinirane svjetline,ono stila tekst , internet, game , sport , movie, efekti boje grayscale , green , aqua , sepia ,

te mogučnost isključivanja ledice koja , barem meni smeta po mraku , potrošnja struje je mrvicu veća ali ni to nije strašno otprilike 44,5W ako se ne varam.

I nadasve super (moš mislit podrška servisa) u slučaju piksela mogučnost reklamacija ,onak zaboravi ,do 4 je dopušteno pa se ne isplati reklamirati.Zato bilo gdje kupuješ bilo koji model neka ti ga testirau odmah na piksele .Uglavnom sretno u kupnji.[/quote]

napominjem da sva tri monitora imaju potpuno iste matrice i da u stvarnosti ,bez obzira na deklariranu brzinu, brzine su podjednake, a od svih ostalih navedenih điđa-miđa mi je jedino interesantno gasenje lampice stopodrzavaju sve tri, mene ipak vise zanima vjernost prikaza boja i takve stvari.
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty03.03.09 0:44

hmmm, pođi u neki centar di imaš barem 2 od tvoja tri ponuđena modela pa možeš uspoediti sliku vjernost boja i sve šta te zanima ,jer ovako se sve svodi na naklapanja.
[Vrh] Go down
OgyB
čudnovati znalac
čudnovati znalac
OgyB

Male Sagittarius

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty03.03.09 1:12

[quote:b3c7="Zeko"]hmmm, pođi u neki centar di imaš barem 2 od tvoja tri ponuđena modela pa možeš uspoediti sliku vjernost boja i sve šta te zanima ,jer ovako se sve svodi na naklapanja.[/quote]

znam, jasno mi je, ali centar sa sva tri izlozena
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty03.03.09 21:30

hehe nemoguće ,ili možda i nije?!
[Vrh] Go down
OgyB
čudnovati znalac
čudnovati znalac
OgyB

Male Sagittarius

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty04.03.09 1:26

[quote:be97="Zeko"]hehe nemoguće ,ili možda i nije?![/quote]

hajde probaj pogoditi, pogodit ces od prve!
[Vrh] Go down
Zoxxer
bad admin
bad admin
Zoxxer

Broj postova : 434
Bodovi : 31737
Male Aries
Interesi : Kompovi i F1
zanimanje : Dežurno gunđalo
Registration date : 25.08.2007

Character sheet
Admin zeko: No.1

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty06.03.09 21:22

The bok.
Što se tiče realnosti boja to se riješi kalibracijom. Samsung mi se čini best buy, no to je moje skromno mišljenje. Mene više muči što su svi moderni monitori wide (16:9, 16:10). Nekako ću se teško priviknuti s obzirom na to da sam naučio na dual monitor, pa dva wide (auuuu gdje to staviti, LOL ) nekako čudno zvuči, Ja bih radije dva 4:3 (preciznije 5:4) no to pronaći u nekoj 21" varijanti a još i s prihvatljivom cijenom je gotovo nemoguća misija.

Vidio sam kod prijatelja kako zgledaju 2 SM2232BW. Strava dobro Mada kako cijene padaju a ja još uvijek dobro vidim razmišljam o dva T200, jer mi dva T220 ne stanu u moj informatički kutak.. Al' bi to bila slika, :O .

pozdrav.
[Vrh] Go down
http://www.pctrikovi.com
OgyB
čudnovati znalac
čudnovati znalac
OgyB

Male Sagittarius

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty03.04.09 1:42

Ipak, sam uzeo cetvrti, stol mi krasi DELL 2709W
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty03.04.09 16:46

Nice
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Kupnja monitor - trojba   Kupnja monitor - trojba Empty

[Vrh] Go down

Kupnja monitor - trojba
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.