| Nadogradnja pc | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
tema junior
Broj postova : 12 Reputation : 0 Bodovi : 29330 Age : 59 Registration date : 02.11.2008
| Naslov: Nadogradnja pc 02.11.08 2:26 | |
| Najprije lijepi pozdrav svima
Zelio bih nadogradit moj pc ali nisam mestar u tome,pa evo me ovdje po savjet
Ovako imam P-IV 2.0GHz, 478Pin,Box, 400MHz FSB,512KB,fAN - PC133 SDram 768Mb, - Maticna ploca--SHUTLE MV43N,P4,VIAP4M266 Star je 4g,i za moje potrebe je radio ok.Prije mjesec dana sam odlucio kupit pc karticu za sat tv programe,ukljucujuc i hd programe,i po savjetu od clana jednog sat foruma kupio sam karticu i instalirao,ali stalno trza slika=negledljivo.Tad mi je receno da kupim novu graficku karticu(stara je integrirana DDR PRO 32MB)kupio sam ati radeon SAPPHIRE HD 2600PRO 512mb i instalirao nekoliko puta--nove drajvere itd..,ali rezultat nisam dobio,idalje trza.. Tad su mi savjetovali da promjenim procesor(ali ne i koji)posto ja neznam koji procesor je kompatibilan sa ovom maticnom plocom??Sad sam dosao u situaciju da neznam sta uradit,posto sam kupio novu graficku karticu,a rezultata nema :mrzim: E sad ja bih rado zadrzao ovu graficku karticu,a promjenio bi procesor i ako je potrebno maticnu plocu(agp utor za graficku)ili bi uradio nesto sto bi mi vi savjetovali?? U ocekivanju nekog savjeta saljem vam jos 1 veliki pozdrav | |
|
| |
Zeko big bad
Broj postova : 1018 Reputation : 22 Bodovi : 32372 Age : 47 Lokacija : Bjelovar Interesi : Informatika zanimanje : Svašta pomalo Registration date : 25.05.2007
Character sheet Admin zeko: 555
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 04.11.08 2:01 | |
| Ako se ne varam vaša matična podržava [b]Socket 478 CPU Support Intel Pentium 4 processor and Celeron for socket 478 with 400MHz FSB[/b] tako da trebate potražiti taj procesor , pošto vjerujem da če ga biti jako teško naći no trebate probati ovdje http://www.autronic.hr/ ili www.vemil.hr ako ga nema onda pokušajte na njuškalo.hr. Jer i matičnu budete teško našli za taj socket.Tako da jedino ako netko prodaje recimo nekakvog CPU do 400MHz FSB-a. | |
|
| |
tema junior
Broj postova : 12 Reputation : 0 Bodovi : 29330 Age : 59 Registration date : 02.11.2008
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 04.11.08 21:11 | |
| Hm..Nije ono sto sam ocekivao...,posto sam naveo da bih promjenio i maticnu,bitno mi je da mogu iskoristit novu graficku.. Ipak hvala na trudu Lijepi pozdrav | |
|
| |
Zeko big bad
Broj postova : 1018 Reputation : 22 Bodovi : 32372 Age : 47 Lokacija : Bjelovar Interesi : Informatika zanimanje : Svašta pomalo Registration date : 25.05.2007
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 04.11.08 22:38 | |
| hmm, teško je nači matičnu koja se da još kupiti u trgovinama a da posjeduje AGP utor za grafičke kartice,grafičke se još i mogu naći ali matične je malo teže,jedino šta sam našao na netu je [url=http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=05030603] http://www.links.hr/index.php?option=katList&id_kategorija=05030603[/url] ova dva primjerka koja podržavaju Vašu kartivu(grafiku). | |
|
| |
tema junior
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 04.11.08 23:35 | |
| Hvala mestre.Sad znam sta trazit,ipak si mi pomogao | |
|
| |
tema junior
| Naslov: EVO MENE OPET 05.12.08 19:14 | |
| Evo mene opet nakon nekog vremena,ali sa istim problemom.. Dosao sam u priliku da zamjenim moj cpu Intel P4 2Ghz,sa Intel P4 2.4 Ghz,ponadao sam se da bih mogao rjesit gore opisani problem,ali vraga,ne primjecujem bas nikakvu razliku u radu??Posto ga jos nisam kupio(samo probam)sad sam u nedoumici dali ga kupit,ili sta napravit??Ili je bas najveci problem do maticne ploce?? Hvala za svaku korisnu informaciju,i lijepi pozdrav | |
|
| |
Zoxxer bad admin
Broj postova : 434 Reputation : 17 Bodovi : 31737 Age : 59 Lokacija : BJ Interesi : Kompovi i F1 zanimanje : Dežurno gunđalo Registration date : 25.08.2007
Character sheet Admin zeko: No.1
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 10.12.08 14:00 | |
| Hm, lijepi pozdrav... S obzirom da imam sličnu konfiguraciju što se tiče brzine, i imam TV analog. Često vrtim multimedijalne sadržaje i nemam cukanja i ili sličnih nepodopština promjećujem da bi jedino usko grlo bio PC133 SDram, :).
Naime ja imam Athlon64 3200+ (2 GHz), Radeon 3650 PCIe 512Mb i 2 GB DDR2 PC-800.
No, i na starijem kompu nisam imao problema pa stoga zaključujem da bi mogao biti problem u brzini RAM-a.
Pozdrav... | |
|
| |
tema junior
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 10.12.08 23:12 | |
| [quote:13e9="Zoxxer"]Hm, lijepi pozdrav... S obzirom da imam sličnu konfiguraciju što se tiče brzine, i imam TV analog. Često vrtim multimedijalne sadržaje i nemam cukanja i ili sličnih nepodopština promjećujem da bi jedino usko grlo bio PC133 SDram, :).
Naime ja imam Athlon64 3200+ (2 GHz), Radeon 3650 PCIe 512Mb i 2 GB DDR2 PC-800.
No, i na starijem kompu nisam imao problema pa stoga zaključujem da bi mogao biti problem u brzini RAM-a.
Pozdrav...[/quote]
Najprije pozdrav i hvala na javljanju,a sad bih te upitao dali imas neku sugestiju??Bilo kakvu.... Puno pozdrava | |
|
| |
Zoxxer bad admin
Broj postova : 434 Reputation : 17 Bodovi : 31737 Age : 59 Lokacija : BJ Interesi : Kompovi i F1 zanimanje : Dežurno gunđalo Registration date : 25.08.2007
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 30.01.09 19:33 | |
| Hm, izvinjavam se na nejavljanju,a vjerujem da si do sada rješio problem. Ne, nemam prijedlog koji bi te zadovoljio, . Jer u tvojoj je situaciji to jako teško.. U svakom slučaju trebaš drugu matičnu. Moj prijatelj je uspio za cca. 500 kn kupiti matičnu. Kod njega je bilo isto kao kod tebe samo što on još k tome ima i lošiji proc. Na novoj ploči je DDR i AGP 8x i stvar je poletila,
No, previše je novca ulupano u sve to a ostala je "stara kanta". Najviše se isplati ušminkati ovo koliko ide i utopiti za surfanje netom ili za kasu i kupiti nešto novije...
Pozzzz..... | |
|
| |
Zeko big bad
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 31.01.09 19:53 | |
| [quote:841c="Zoxxer"]Hm, izvinjavam se na nejavljanju,a vjerujem da si do sada rješio problem. Ne, nemam prijedlog koji bi te zadovoljio, . Jer u tvojoj je situaciji to jako teško.. U svakom slučaju trebaš drugu matičnu. Moj prijatelj je uspio za cca. 500 kn kupiti matičnu. Kod njega je bilo isto kao kod tebe samo što on još k tome ima i lošiji proc. Na novoj ploči je DDR i AGP 8x i stvar je poletila,
No, previše je novca ulupano u sve to a ostala je "stara kanta". Najviše se isplati ušminkati ovo koliko ide i utopiti za surfanje netom ili za kasu i kupiti nešto novije...
Pozzzz.....[/quote]
sve je to ljeepo,ali osobno mišljenje (moje) je da možda bolje skupit malo love i krenut na nešto novije mislim striktno s ddr prijeć na ddr2 s agp na pcexpres i slično.no to je samo moje mišljenje. | |
|
| |
Zoxxer bad admin
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 02.02.09 0:07 | |
| [quote:f89a="Zeko"][quote:f89a="Zoxxer"] <cut> Najviše se isplati ušminkati ovo koliko ide i utopiti za surfanje netom ili za kasu i [b][i]kupiti nešto novije[/i][/b]...
Pozzzz.....[/quote]
sve je to ljeepo,ali osobno mišljenje (moje) je da možda bolje skupit malo love i krenut na nešto novije mislim striktno s ddr prijeć na ddr2 s agp na pcexpres i slično.no to je samo moje mišljenje. :andeo:[/quote]
Kao što primjećuješ upravo sam i ja o tome.. Kako treba prijeći na nove standarde i tehnologije a ne natjerivati babu da rađa djecu, ..
The bok... | |
|
| |
tema junior
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 06.02.09 0:16 | |
| Momci hvala vam na informacijama i na pomoci.. Nisam se htio prije javljat,posto nisam imao sta reci...Naime vec sam bio narucio novu maticnu=ASROCK P4 i 65G, cekao sam da stigne,sto se juce i desilo..Usput sam kupio i 2 GB ddr rama i rekoh to bi bilo to...iii Veceras sam to sve lijepo odradio,skinuo staru maticnu,pa onda polako namontirao novu maticnu,stavio ram i sve polako..I hebiga....na kraju svega probam ukljucit komp i On se ukljuci(procesor i diskovi)ali nema signala na monitoru niti rade tipkovnica i maus,na tipkovnici se neukljucuju lampice,kao da nema napajanja???Sta napravit..
Lijepi pozdrav Ovo sto kazete gore,ici na novije,to bih i uradio da nisam, kupio onu graficku karticu | |
|
| |
Zeko big bad
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 08.02.09 0:20 | |
| jel se javlja bip s matične ?možeš li ući u bios?probaj samo s jednim ramom !Malo podataka si nam dao! | |
|
| |
tema junior
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 08.02.09 1:03 | |
| [quote:3ac8="Zeko"]jel se javlja bip s matične ?možeš li ući u bios?probaj samo s jednim ramom !Malo podataka si nam dao![/quote]
Probao sam i sa jednim ramom,probao sam monitor vezat i na integriranu graficku,i na ati,ali monitor se ne ukljucuje.Probao sam mijenjat i procesor,i opet nista.Onda sam vratio staru graficku,i onda sve radi.Nakon toga sam opet stavio ovu asrock,i opet nece monitor da se ukljuci,tako da nemogu uci u Bios.. Izludi me... | |
|
| |
Zoxxer bad admin
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 09.02.09 17:59 | |
| [quote:252d="tema"] <cut> Onda sam vratio staru graficku,i onda sve radi.[/quote] Ovdje si zbrljao sve ili ja ne razumijem tvoj jezik. Ili se ovo odnosi na staru matičnu? [quote:252d="tema"]Nakon toga sam opet stavio ovu asrock,i opet nece monitor da se ukljuci,tako da nemogu uci u Bios.. Izludi me...[/quote]
E, i opet nedovoljno podataka. Napiši, molim te lijepo, koja je stara matična ploča, koji procesor, koja memorija, koje napajanje i koja je grafička. A onda ponovi taj spisak ali s novim komponentama koje ne rade zajedno.
[color:252d=red]Npr. AsRock P4i65G; Intel Celeron D 2,4 , Kingmax PC 3200 2x 1GB, Saphire Radeon3650 512 MB AGP 8x, Corsair 400W.[/color] Da li je sada jasnije? Jer su dosta važni detalji na koje drugi ne obraćaju pažnju a jako su bitni.. Ovako sa podacima o svom tom hardwareu mogu proguglati vidjeti specifikacije, slike i donijeti zaključak za savjet.
Bok... | |
|
| |
tema junior
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 09.02.09 23:08 | |
| Mestre..znam da sam vec dosadio...ali...
Gore u prvom postu sam naveo,a evo opet
Stara maticna ploca=SHUTLE MW43N,P4,VIA P4M266 Procesor-Imao sam P4 2GHZ,478 PIN,Box-400mhz Fsb.512kb,sad imam p4 2.4 Ghz Ram-SDRAM 256Mhz + 512 mhz,pc 133.168 pin Napajanje-LC POWER 420 Watt V1.3 ATX Graficka integrirana 32 mb Dodao graficku-ATI Saphire 2600 pro hd 512 mb
Nova Maticna ploca=AsRock P4i65G,ima usebi integriranu graficku max 96mb RAM-2X 1GB DDRAM PC3200 400MHz Procesor ,Napajanje i novu graficku bi koristio isto kao i gore...
Eto mestre,nadam se da bi mi sad mogao pomoc ako ima neke sanse,ali da budem iskren....ja sam vec skoro pukao... :999: | |
|
| |
Zoxxer bad admin
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 11.02.09 17:36 | |
| Šanse uvijek ima,
Ako si dobro postavio procesor i ako je taj procesor ispravan, onda se mora posumnjati na struju!
Dakle ASRock MB ima dva power konektora jedan 20 a drugi 4 pina. Moraju obadva biti uštekana.
Provjeri i da li grafičkoj kartici treba dodati struje. Većina novijih kartica treba dodatnu struju za rad..
I obavezno javi da li ti matična pusti ikakav zvuk! Da li si uopće spojio zvučnik na matičnu..
Za sada toliko.. | |
|
| |
tema junior
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 12.02.09 21:15 | |
| [quote:9ad0="Zoxxer"]Šanse uvijek ima, Ako si dobro postavio procesor i ako je taj procesor ispravan, onda se mora posumnjati na struju! Dakle ASRock MB ima dva power konektora jedan 20 a drugi 4 pina. Moraju obadva biti uštekana. Provjeri i da li grafičkoj kartici treba dodati struje. Većina novijih kartica treba dodatnu struju za rad.. I obavezno javi da li ti matična pusti ikakav zvuk! Da li si uopće spojio zvučnik na matičnu.. Za sada toliko..[/quote] Mestre..Imam 2procesora,oba sam probao.Obadva power konektora sam zakacio!Grafickoj kartici sam takoder zakacio dodatno napajanje(tako je navedeno u specifikaciji) Ako sumnjas na struju??Hm...Imam ovo napajanje:Napajanje-LC POWER 420 Watt V1.3 ATX Ako mi kazete da nije kompatibilno sa ovom plocom??? Otvorio sam temu na jednom drugom forumu,gdje se moze brze komunicirat,pa ako ti nije tesko da malo pogledas sta sam sve naveo tamo i prikacene slike. Puno hvala i lijepi pozdrav http://www.elitesecurity.org/t353951-Da-li-je-problem-maticnoj-ploci | |
|
| |
Zoxxer bad admin
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 13.02.09 15:52 | |
| Pazi mileni.. Pročitao sam ono što ti tamo savjetuju a i tamo si puno bolje iznio problematiku. Sve u svemu, izgleda da si nestručnim rukovanjem nešto oštetio.. Mada oni bios bipovi stvarno javljaju da ti je neispravna memorija.
Inače sam uporan jer sam identičnu matičnu montirao prijatelju prije koji dan iz istih razloga koje si i ti naveo. Bez ikakvih problema je sve proradilo u trenu. Možda zato što mi je to profesija, .
Šteta što nisi bliže. Molim te javi što si napravio s njom i koji je na kraju problem bio ako si uopće više tražio.
Pozdrav iz Bjelovara. | |
|
| |
tema junior
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 13.02.09 20:42 | |
| [quote:c76f="Zoxxer"]Pazi mileni.. Pročitao sam ono što ti tamo savjetuju a i tamo si puno bolje iznio problematiku. Sve u svemu, izgleda da si nestručnim rukovanjem nešto oštetio.. Mada oni bios bipovi stvarno javljaju da ti je neispravna memorija.
Inače sam uporan jer sam identičnu matičnu montirao prijatelju prije koji dan iz istih razloga koje si i ti naveo. Bez ikakvih problema je sve proradilo u trenu. Možda zato što mi je to profesija, .
Šteta što nisi bliže. Molim te javi što si napravio s njom i koji je na kraju problem bio ako si uopće više tražio.
Pozdrav iz Bjelovara.[/quote]
Ovako prijatelju...
Drago mije sto si ono procitao!Ovdje nisam mogao iznijet sve,posto od posta do posta treba nekoliko dana..Mogu ti reci sad nakon svega(posto si upoznat sa svime)..Nije bilo nikakvog nestrucnog rukovanja!Probao sam sve sta su ljudi savjetovali....,onda sam vracao staru maticnu plocu koja je opet iznova uredno radila sa istom grafickom karticom koju sam probao koristit i na novoj maticnoj ploci,na kojoj naravno nije radila!Nakon svega javio sam se covjeku od koga sam kupio maticnu plocu(na aukciji).Ja sam je raspakirao...po meni,bila je nova!Rekao sam mu da sam plocu nosio kod majstora,i da mi je nakon nekoliko dana javio da je ploca neispravna!Evo skoro su prosla 2 dana i covjek mi se jos nije javio....(Bar da mi kze,zao mi je ali sam te...)Sto se tice memory rama,takoder sam kupio nove 2x 1 gb DDR RAM 3200 400 mhz 184 pin.Probao sam koristit obadva zajedno..-,pa samo jedan,pa samo jedan u drugom slotu=isti rezultat.Onda sam uteo od prijatelja takoder kompatibilan ram od 512 mb,i opet isto.Onda sam kompletno izvadio ram,znaci bez rama,i opet isti beep ,mogao si tamo cuti..
Tako da sam ja zakljucio da je ploca neispravna...Volio bih da me demantiras????
Sto se tice onoga sto si tamo procitao,u pocetku,uvezi kablova.Htio sam biti siguran kako se spajaju,nasao sam i ja guglajuc i shemu i slike itd...
Esad ono najinteresantnije,kazes dati je prijatelj imao iste simptome,i da si mu rjesio problem!!Pa prijatelju pucaj....kako???Sad vise nije bitno da proradi,nego znatizelja!!!
Veliko hvala i lijepi pozdrav od Mate
Evo jos da te upitam,posto si prijatelju odklinio identican problem.Koje napajanje ima prijatelj??
Kod mene je - LC Power 420Watt v1.3, ATX 8cm Fan, 20/24 Pin, 2x SATA | |
|
| |
Zoxxer bad admin
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 15.02.09 23:49 | |
| Sad sam vidio da si pokušavao i bez memorije, što baca potpuno drugo svjetlo na slučaj. Hm, ipak izgleda da ti je ploča mrtva. Najvjerojatnije je memorijski kontroler. U svakom slučaju takvih ploča ima za kupiti još uvijek, mada ljudi svašta pričaju.. Puno sreće želim u daljnjem radu.
Pozdrav iz Bjelovara. | |
|
| |
tema junior
| Naslov: ZA KRAJ 16.02.09 0:14 | |
| [quote:115b="Zoxxer"]Sad sam vidio da si pokušavao i bez memorije, što baca potpuno drugo svjetlo na slučaj. Hm, ipak izgleda da ti je ploča mrtva. Najvjerojatnije je memorijski kontroler. U svakom slučaju takvih ploča ima za kupiti još uvijek, mada ljudi svašta pričaju.. Puno sreće želim u daljnjem radu.
Pozdrav iz Bjelovara.[/quote] Hvala ti mestre na lijepim zeljama Evo na kraju mi se i covjek javio,i dogovorili smo se da mu plocu vratim nazad,da konacno prica zavrsi....
Puno pozdrava od Mate | |
|
| |
Zeko big bad
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 16.02.09 21:14 | |
| ajde fala bogu svi sretni heheh | |
|
| |
Zoxxer bad admin
| Naslov: Re: Nadogradnja pc 27.02.09 12:12 | |
| [quote:1021="tema"] Hvala ti mestre na lijepim zeljama. Evo na kraju mi se i covjek javio,i dogovorili smo se da mu plocu vratim nazad,da konacno prica zavrsi....
Puno pozdrava od Mate[/quote]
Samo hrabro dalje i neka te sad kad komp. proradi ne spriječi da svratiš do našeg foruma.. Lijepi pozdrav i do slijedećeg susreta. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nadogradnja pc | |
| |
|
| |
| Nadogradnja pc | |
|