| Nadogradnja RAM-a po doma | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
pucko junior
Broj postova : 9 Reputation : 0 Bodovi : 28688 Age : 51 Lokacija : Sisak Interesi : jeftino kupit - skupo prodat zanimanje : dokoličar Registration date : 13.03.2009
Character sheet Admin zeko: 100
| Naslov: Nadogradnja RAM-a po doma 31.03.09 19:14 | |
| Ljudi zdravo.Evo ja bi opet malo prćkao po kanti.Ubacio bi još malo memorije, imam jedan slobodni memorijski slot (ak se to tako zove) a tri su mi zauzeta.Dakle, pretpostavljam da ako mi komp ima 1 GB RAM-a onda bi to bile dvije memorije po 256 i jedna od 512 MB.E sad, šta da tutnem u ovaj prazni utor, na šta moram pazit i da li mogu samo tako kupit memoriju u dućanu, uštekat je i da to odmah radi il treba tu nešto još što ja ne bi znao pa da tražim stručnu pomoć.Ja bi digao kantu na barem 2 GB pa ne znam jel dosta dokupit 1 GB ili moram mijenjat postavu koja je već u kanti.Eto, pomagajte inače ću sve sam, pa ak me ubije struja se bum vas tužil... | |
|
| |
Zeko big bad
Broj postova : 1018 Reputation : 22 Bodovi : 32372 Age : 47 Lokacija : Bjelovar Interesi : Informatika zanimanje : Svašta pomalo Registration date : 25.05.2007
Character sheet Admin zeko: 555
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 31.03.09 19:34 | |
| hehe dobro samo bez tužbe.Probaj prvo skinuti "Everest" koji ti detaljno bude rekao šta imaš u kanti dali ddr ili ddr2 module koje su slatncije i proizvođać ,svakako obrati pozornost da kupiš kek od istog proizvođaća,no i osvrni se na to koliko podržava tvoja matična memorije 2,4,6,8 ili više Gigabajta.Večinu odgovora budeš našao u "Everestu" krajnji slućaj odnesi knjižicu od matične i jedan od modula (keks) u trgovinu Informatičke Opreme pa nek ti ljudovi pomognu.No oako je ddr onda si cjenovno nadrapao jer je jako poskupila na odnosu od ddr2 memorije koja se sad da nabavit za oko 90 kuna 1G memorije. | |
|
| |
pucko junior
Broj postova : 9 Reputation : 0 Bodovi : 28688 Age : 51 Lokacija : Sisak Interesi : jeftino kupit - skupo prodat zanimanje : dokoličar Registration date : 13.03.2009
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 31.03.09 21:21 | |
| aouuuuuuufffff....everest mi rekao nedobre vijesti, memorija je DDR SDRAM, a to je toliko skupo (malo sam pogledao cijene) da se ne isplati bubnut 400 kunića za 512 mb...mislim da će kanta ostati na dosadašnjoj razini, mislim, nije loša za moje potrebe, ovo nadograđivanje je bilo više iz obijesti a ne iz neke velike neodgodive bitnosti....šmrc | |
|
| |
Zeko big bad
Broj postova : 1018 Reputation : 22 Bodovi : 32372 Age : 47 Lokacija : Bjelovar Interesi : Informatika zanimanje : Svašta pomalo Registration date : 25.05.2007
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 31.03.09 22:51 | |
| da cijene su nedavno puno poskočile gore, no rađe štedi lovu za buduču novu kantu jer nadogradnja nečeg starog malo stoji previše love.No svakako se upusti u daljnje razglabanje.... | |
|
| |
pucko junior
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 31.03.09 23:56 | |
| može...evo recimo taj everest program između ostalog mjeri temperaturu procesora, diskova, brzinu ventilatora ali ne i temperaturu grafičke kartice...?.a baš bi mi to bilo zanimljivo, budući sam ju deventilatirao...al nije loš, svašta nešto pokazuje, registrira koješta šta nisam ni znao da postoji....e, da, možda ima negdje polovnih ddr-a za kupit, provjeriću to.... | |
|
| |
Zeko big bad
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 01.04.09 21:04 | |
| | |
|
| |
Zoxxer bad admin
Broj postova : 434 Reputation : 17 Bodovi : 31737 Age : 59 Lokacija : BJ Interesi : Kompovi i F1 zanimanje : Dežurno gunđalo Registration date : 25.08.2007
Character sheet Admin zeko: No.1
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 10.04.09 21:57 | |
| [quote:860a="pucko"]može...evo recimo taj everest program između ostalog mjeri temperaturu procesora, diskova, brzinu ventilatora ali ne i [color:860a=red]temperaturu grafičke kartice[/color]...?.a baš bi mi to bilo zanimljivo, budući sam ju deventilatirao...al nije loš, svašta nešto pokazuje, registrira koješta šta nisam ni znao da postoji...[/quote]
Hm, pokazao bi on tebi i to kada bi mogao, . Naime, meni pokazuje temperaturu GPU Diode na Radeonu a dok sam imao GeForce onda je pokazivao i GPU i GPU Diode. Što znači da Everest ne može pristupiti senzoru ili pojma nemam, :).
Ali ne brini za brzu provjeru svega vezano uz proc., memoriju i grafičku možeš upotrijebiti dva mala programčića: CPU-Z i GPU-Z. Super su mali i možeš ih imati na sticku pa svakome možeš pogledati što imaju ispod haube bez imalo muke.
Pozdrav. | |
|
| |
Zeko big bad
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 10.04.09 22:32 | |
| [quote:c238="Zoxxer"][quote:c238="pucko"]može...evo recimo taj everest program između ostalog mjeri temperaturu procesora, diskova, brzinu ventilatora ali ne i [color:c238=red]temperaturu grafičke kartice[/color]...?.a baš bi mi to bilo zanimljivo, budući sam ju deventilatirao...al nije loš, svašta nešto pokazuje, registrira koješta šta nisam ni znao da postoji...[/quote]
Hm, pokazao bi on tebi i to kada bi mogao, . Naime, meni pokazuje temperaturu GPU Diode na Radeonu a dok sam imao GeForce onda je pokazivao i GPU i GPU Diode. [color:c238=red]Što znači da Everest ne može pristupiti senzoru ili pojma nemam[/color], :).
Pozdrav.[/quote]
jednostavno nemože pristupiti senzoru ... | |
|
| |
Zoxxer bad admin
Broj postova : 434 Reputation : 17 Bodovi : 31737 Age : 59 Lokacija : BJ Interesi : Kompovi i F1 zanimanje : Dežurno gunđalo Registration date : 25.08.2007
Character sheet Admin zeko: No.1
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma 10.04.09 23:28 | |
| To sam i ja pretpostavio mada mi je to malo čudno. Ja imam v.4.60 a to nije baš stara verzija. He, sad mi pade na pamet, nisam uopće pogledao da li mi očitava vent na grafici,
A sada dosta oftopičarenja, :). O Everestu ćemo u softveru ako nekom zatreba, | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nadogradnja RAM-a po doma | |
| |
|
| |
| Nadogradnja RAM-a po doma | |
|