http://pctrikovi.com/forum/
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Početna stranicaPočetna stranica  PortailPortail  GalleryGallery  PretraľnikPretraľnik  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
pucko
junior
junior
pucko

Broj postova : 9
Bodovi : 28688
Male Virgo
Interesi : jeftino kupit - skupo prodat
zanimanje : dokoličar
Registration date : 13.03.2009

Character sheet
Admin zeko: 100

Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty
PostajNaslov: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty13.03.09 2:25

Bokić.Na matičnoj imam zvučnu karticu koja ima samo plavu, rozu i zelenu rupicu.Uglavnom, u zelenu rupicu uštekan mi je monitor pošto ima zvučnike.Ponekad, zapravo vrlo često ištekam monitor iz zelene rupice pa uštekam audio kabal od s-vhs kabla kojeg sam spojio (ili spoijo?) sa velkim tevejom pošto gledam puno filmova (flatrate se užario), a onda često iskopčam i taj iz zelene rupice da bi ubo kabal za na pojačalo ne bi li slušao glazbu sa kompa na svojim lijepim zvučnicima.E sad na problem, dakle ta jeb..a zelena rupica se nalazi odostraga kante i ja taj postupak vađenja i metanja izvodim prečesto na dan te se bojim za svoju kičmu, budući sam davno prešao tridesetu.Ima li kakva zvučna kartica da nije preskupa, da je stereo( ne trebam 5.1 ili 7.1 ili ...43.1 ), po mogućnosti pci a da ima barem tri zelene rupice odostraga pa da mi je sve prištekano odjedamput i da lagano i bez uzrujavanja i saginjanja gledam, slušam, surfam i to...?Ako ima gdje ima, kolko košta, ja tražio po webu al sve neki supertruperprofesionalni aparati, meni treba samo vulgaris stereo sa tri zelene rupice, a druge mi ne trebaju....eto.U obzir dolazi i polovna ak kome ne treba takva a ima, uz simboličnu naknadu....hvala dobrim ljudima.
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Broj postova : 1018
Bodovi : 32372
Male Libra
Interesi : Informatika
zanimanje : Svašta pomalo
Registration date : 25.05.2007

Character sheet
Admin zeko: 555

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty13.03.09 16:46

preporuka - nabavi si običan "Y" razdjelnik za malu bananu (onaj konektor što su upikne u zeleni izlaz) i to je to upikneš taj razdjelnik u zeleni port i od jenog napraviš dva i uštekaš si i monitor i pojačalo u to. Pališ i gasiš uređaje po potrebi, bez nepotrebnog saginjanja i zavlačenja iza kućišta. Razdjelnik, ako ne nađeš nigdje mislim da ga imaš u chipoteci u zg. Eto nadam se da sam pomogao...
[Vrh] Go down
http://www.pctrikovi.com/
pucko
junior
junior
pucko

Male Virgo

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty13.03.09 23:57

Hvala na odgovoru...nećeš vjerovat, to mi je sinulo sinoć, zapravo jutros, pa sam tako i napravio jer imam neku vrećicu sa milion priključaka i kabela što mi mogu zatrebati i to funkcionira, samo što bi ja htio imat tri uređaja spojena (mislim teoretski upiknem još jedan Y u ovaj već postavljeni Y) jer mi treba i za tv....dobro, to je rješivo, al vidim da ste ljudi sa dobrom voljom i čeličnim živcima pa ja još imam sto pitanja.Neću sve postavit odmah, malo po malo...ajd sad jedno oko zvuka sa pc-a (opet zvuk).Daklem, ova moja najbezveznija onboard zvučna kartica daje neki signal koji ja onda kablom odvedem u (solidno) pojačalo, al primjećujem da je taj zvuk malo tiši i slabije kvalitete.Znam da ne mogu očekivati super kvalitetu od mp3 ali moje pitanje je da li se može zvuk sa računala malo upristojiti nekom zvučnom karticom (koja još po mogućnosti imade tri zelene rupice) ili kvaliteta zvuka ovisi samo o pojačalu, mislim, kužite me, šta htjedoh reći.Primam ideje i sugestije sa zadovoljstvom.E, da, a da li to djeljenje sa Y smanjuje signal na pola ili tako nešto, ono, ljudi-raspišite se....poslje slijede pitanja o grafičkoj i poneko o proširenju memorije, pa o ubrzanju rada računala dok se stalno nešto skida sa torenta, šta mi znači dual core u životu i tako....ma uf, svašta će mi još pasti na pamet....be affraid, be very affraid..............
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty14.03.09 19:37

zvučna sa 3 zelene ,hhmm,ništa od toga ,mp3 sam po sebi daje lošu reprodukciju , no svakako bolja zvučna i normalno popraćena dobrim softv
werom napravila bi čuda... sredanja klasa zvućnih se kreće oko 200 kuna pa znam da je u današnje vrijeme recesije i stezanja đepa to puno ali mislim da se dugoroćno to isplati....
jedne od....
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22242

ili

vanjska jedninica koja je na testovima pokazala jako dobre rezultate
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=9676
[Vrh] Go down
Zoxxer
bad admin
bad admin
Zoxxer

Broj postova : 434
Bodovi : 31737
Male Aries
Interesi : Kompovi i F1
zanimanje : Dežurno gunđalo
Registration date : 25.08.2007

Character sheet
Admin zeko: No.1

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty18.03.09 19:44

Pozdrav svima.
Prvo moram napomenuti da mp3 umanjuje kvalitetu zvuka ovisno o kompresiji. S obzirom da sam pomalo gluv nisam toliko zajedljiv, :).

Kad smo već kod razdjeljivanja izlaza iz zvučne ja sam upravo zbog lijenosti napravio razdjelnik 1=> 3 (TV, linija, i komp.zvučnici..) S obzirom da nikad nisam imao potrebu imati uključeno sve odjednom nisam ni primjetio neki pad u izlaznom signalu, :). Ah da, i ja koristim onboard zvuk.

Da bi od kompa napravio Audio sustav treba odriješiti kesu, LOL. Treba kupiti kvalitetnu studijsku karticu.

Pozdrav...
[Vrh] Go down
http://www.pctrikovi.com
pucko
junior
junior
pucko

Male Virgo

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty21.03.09 1:48

Ljudi bok, opet ja.Nisam se javio jer nisam ništa poduzeo glede zvuka, ali eto danas radi posla bio u Zg te si priuštio SB X-Fi pci karticu, tutnuo ju u kantu, instalirao i spojio sa Marantzom....to je drugi svijet, zvuk se otvorio, iskristalizirao, bas dobio čvrstoću, visoki cvrkutaju, ma milina jedna.Mislim, nije to ono što pruža oriđiđi cede kad ga pustim na Marantzovom plejeru al umene omjer cedejaca i mptrica je negdje oko 100 komada CDja na 150 GB mp3 pa mi je to baš super da i glazba sa kompa sada zvuči poprilično dobro...i filmovi imaju bolji zvuk, čak i samo u stereu.Drajveri nisu loši, a i ovi usputni programčići su okej, možeš svašta izvodit sa zvukom i tako, eto, sve u svemu zadovoljan.Ako nekome treba kvalitetan kompjuterski zvuk i ako mu to nešto znači, preporučam.Što se tiče igrica, nemam pojma kako na njih utječe jer se ne igram, al na forumima jako hvale.Još nisam stigao proučit dal se mogu ona dva viška izlaza (za surround ) iskoristit kao dodatni stereo izlazi, al kad stignem i sa time ću se pozabaviti, pa ak ne pregori javim rezultate...doduše nakon što sam prepumpao sve parametre na zvučnoj kartici dobio sam plavi ekran, ne znam šta je uzrok, valjda preopterećenost, al sam resetirao, malo to sve izregulirao na normalu i za sad nema frke.Možda da proširim RAM?(imam 1GB)...možda su u šumi?...ko ga j**e, ak kanta pregori kupiću drugu, ova je već ušla u petu godinu života i dobro me služila pa je možda vrijeme za pemziju..ajd, dosta sam nasrao, ko je ovo pročitao do kraja svaka mu čast.Javim se kad smislim neki novi problem ili kad se sam pojavi...ćao drugari
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty21.03.09 23:00

hehe sretno s novim zvukom , i samo navali s problemima da imamo o ćemu raspravljati......
[Vrh] Go down
pucko
junior
junior
pucko

Male Virgo

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty23.03.09 1:45

uf, pojaviše se problemi.... danas sam imao već dva plava ekrana, jel moguće da sam nešto zbrljao sa instalacijom kartice, mislim, stavio sam orginal drajvere sa cedeja, isključio onboard karticu i skinuo njene drajvere, čini mi se da sam sve napravio kako treba al nešto očito ne štima...sve dobro svira, sve radi, RAM mi je zauzet 50%, i onda najedanput krc-ode sistem u k***c-pojavi se plavi ekran.Jel to opasno, šta bi trebao poduzeti...
Možda nije do kartice, neki dan sam instalirao tuneup 2009, normalno preko torenta, i sad više ne znam šta je-kad restiram komp nakon plavog ekrana onda mi tuneup više neće radit nego javlja *the procedure entry point B could not be located in the dynamic link library USER32.dll.*
E da, da stvar bude kompliciranija, budući mi je grafička previše zujala (ventilator) onda sam iskopčao ventilator jer mi rekoše da se to može budući se ne igram pa se ne zagrijava jako (što sam i provjerio više puta sa prstom).Jel to može smetat.
Nekako mi najviše smrdi taj tuneup ili zvučna kartica...ovo granje sa rušenjem sustava se pojavilo nekako poslje te dvije stvari...ma ne znam...meni treba konzilij kompjutorskih doktora....šta da radim, šta?...jel treba još koja informacija?...komp je celeron 2,4 GHz, RAM 1GB, grafa 128 MB 9600, XP sistem, zvučna već znate koja, dva harda (120 i 320 GB).....eto problema, ajd sad vi...
[Vrh] Go down
pucko
junior
junior
pucko

Male Virgo

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty24.03.09 22:21

...dok sam tako bezveze sjedio i čekao neku toplu riječ podrške otvorio sam kantu, izvadio zvučnu karticu, prebacijo ju na najdoljnji pci (misleć možda da smeta grafulji kojoj sam nedavno ištekao ventilator pa da se ne pregrijava), izvadio onih par metalnih pločica odostraga kante da bude više zraka, deinstalirao originalne drajvere za zvučnu pa našao drajvere za vistu, instalirao njih (a imam xp na kompu), usput iščupao modem koji mi tak i tak ne treba, samo smeta i za sad (valjda se neću ureć) stvar šljaka bez rušenja sistema i mrskih mi plavijeh ekranuoua...eto, vidićemo šta će se iz toga izrodit...možda se počastim sa nekom novom video karticom, ništa posebno, tek toliko da ima hlađenje, ono, 200-300 kn, dodam još 1 GB RAM-a, pa možda kanta poživi još koju godinicu u mojim rukama, jadna nebila...joj, sutra imam neko granje od mega ispita, poželite mi sreću, ako preživim javim se...moram ić za drugi komp, na štrebuckanje....ćao
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty26.03.09 0:27

baš sam hito primjetit da može biti grafa ,ali vidim da je već sve riješeno no ako se bude uzimala neka novija grafa onda neka obavezno bude sa [b]pasivnim [/b]hlađenjem biti će blagodat za uši
[Vrh] Go down
pucko
junior
junior
pucko

Male Virgo

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty26.03.09 0:53

..e bravo, to sam nekako i planirao, neku sa debelim bešumnim hladnjakom, samo moram malo pronjuškat koju ću uzet, da ima razumnu cijenu, i velim, još malo ram-a, njega nikad dosta, pa bi to bilo jedno pristojno nepretenciozno neigrajuće a opet stabilno, samozatajno i pouzdano surfajuće multimedijalno nepreglasno računalo tako mi bog pomogao, amen....
p.s. ova sadašnja grafička se do unazad par tjedana nije čula ali joj se valjda izlohao ventilator, ma to je bilo za poludit, ko da mi motor od petsto kubika turira u kanti, vruuuuum, zuuuum, zvrrrrrr, zijuuuuuuu....žena mi poludila, nemože spavat, ma svašta nešto...pa sam to iskoristijo da svašta kupim kao da bude bolje...hehe
p.s.s. položijo ispit, jupi!
[Vrh] Go down
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty27.03.09 16:00

ajd fala bogu svi zadovoljni ,no ako i kada se odlućiš za neku od grafa nemora biti jako robusna da bi dobro radila svoj posao primjer;;
[img]https://2img.net/r/ihimizer/img403/7480/zotacgeforce9500gtzonee.jpg[/img]
[Vrh] Go down
andrea
stariji senior
stariji senior
andrea

Broj postova : 72
Bodovi : 31583
Female Sagittarius
Interesi : unix
zanimanje : svašta
Registration date : 19.08.2007

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty28.03.09 20:39

svakako i ja preporučavam ovakvu izvedbu video kartice jer jednostavno dobila sam tišinu šta mi je i trebalo.
[Vrh] Go down
http://www.net.hr
Zoxxer
bad admin
bad admin
Zoxxer

Broj postova : 434
Bodovi : 31737
Male Aries
Interesi : Kompovi i F1
zanimanje : Dežurno gunđalo
Registration date : 25.08.2007

Character sheet
Admin zeko: No.1

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty29.03.09 14:13

Znam da je sada već offtopic ali moram prokomentirati da je ovo izuzetna HTPC kartica....
[Vrh] Go down
http://www.pctrikovi.com
Zeko
big bad
big bad
Zeko

Male Libra

Character sheet

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty29.03.09 18:16

zoxx molim lock mislim da je riješena tema idemo previše van granica.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help   Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help Empty

[Vrh] Go down

Zvuk na kompu i oko njega....(zvučne kartice)....help
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Ide zvuk al slika ne!
» Metronet - i oko njega
» pc!!!!!help tko moze nesto reci o mom kompu